Цените на петрола в петък се понижават след вчерашния им

...
Цените на петрола в петък се понижават след вчерашния им
Коментари Харесай

Цената на петрола за кратко се покачи и отново тръгна надолу

Цените на петрола в петък се намаляват след вчерашния им растеж поради информацията за закъснение на темповете на стопански напредък на Китай до 30-годишен най-малко.

Днес сутринта декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняват с $0,37 (0,48%), до $59,54 за барел. В четвъртък цената на тези договори се повиши с $0,49 (0,82%), до $59,91 за барел.

Ноемврийските фючърси за американския WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняват с $0,16, до $53,77 за барел. В хода на предходната сесия цената им се подвигна с $0,57 (1,07%), до $53,93 за барел.

Държавното статистическо ръководство на Китай заяви че растежът на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие се е забавил до 6% от 6,2% през второто тримесечие на тази година.

Неотдавна подписаното краткотрайно комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай надали може да промени наклонността към намаляване на темповете на китайската стопанска система, която лимитира търсенето на суровината.

В четвъртък цените на петрола набъбнаха с помощта на покачвания интерес към по-рисковите активи след постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Лондон за изискванията на Brexit.

Пазарът подцени данните за по-съществения от предстоящото растеж на запасите от суровината в Съединени американски щати. Вчера енергийното министерство заяви, че стоковите ресурси от нефт в страната през предходната седмица са се нараснали с 9,28 млн. барела. Анализаторите, интервюирани от S&P Global Platts, приблизително предвидиха повишение на запасите с 4 млн. барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР