Цените на петрола в петък се покачват след заявлението на

...
Цените на петрола в петък се покачват след заявлението на
Коментари Харесай

Цената на петрола се покачва въпреки рекордния добив в САЩ

Цените на петрола в петък се повишават след заявката на икономическия консултант на Белия дом Лари Кудлоу за това, че Съединени американски щати и Китай са близо до подписване на междинното комерсиално съглашение.

Подкрепа за котировките дават и вероятността ОПЕК да продължи действието на пакта за редуциране на добива, откакто картелът намали прогнозите си световното издирван на нефт през идната година.

Януарските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса нарастват с $0,12, до $62,40 за барел. В четвъртък цената на тези договори спадна с $0,09, до $62,28 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса се подвига с $0,18, до $56,95 за барел. В хода на вчерашната търговия тя спадна с $0,35 (0,61%), до $56,77 за барел.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви в четвъртък, че стоковите ресурси от суровината през предходната седмица са се повишили с 2,22 млн. барела като индикаторът пораства трета седмица подред. Запасите от бензин са повишават за първи път от седем седмици - с 1,86 млн. барела, а тези на дестилати се редуцират с 2,48 млн. барела.

Добивът на нефт в Съединени американски щати през предходната седмица се е покачил с 200 000 барела в денонощие - до рекордните 12,8 милиона барела в денонощие. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР