Цените на петрола в международен план са спокойни в момента

...
Цените на петрола в международен план са спокойни в момента
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Дерогацията няма да се отрази съществено на цената на горивата

Цените на петрола в интернационален проект са спокойни сега на фона на всички събития, които виждаме в Близкия изток и Украйна. Това съобщи пред БНР Живодар Терзиев - ръководител на УС на Българската петролна и газова асоциация.

Той акцентира, че упованията са били, че спорът в Близкия изток ще ескалира цената на нефта, която е сега. 

" Повече от година не вършим бизнес с горива, а някой прави политика на гърба на горивата. Говоря в геополитически и интернационален проект. Въпреки екстремалните процеси в Израел и Ивицата Газа, интервенцията от страна на Саудитска Арабия и намесата на Съединени американски щати на интернационалния пазар докара предходната седмица до внезапно намаление от 93 на 88-89 $. Днес цените са към 90-91 $ с наклонност надолу в границите на деня. Това значи, че цените са спокойни ", изясни той в изявление за предаването " Преди всички ". 

По думите му пазарът и в България е спокоен.

Живодар Терзиев е безапелационен, че дерогацията няма да се отрази директно и значително на цената на горивата. 

" Не дерогацията, не неналичието на дерогация, а решенията " за " и " срещу " дебалансират пазара и водят участниците на пазара до шизофрения ", акцентира той. 

Според него желанието 100% от горивата да се съхраняват у нас не е решение към сегашния миг, а по скоро основава проблеми. 

Намесата на страната във всяка частна конструкция е проблем и дава неприятни сигнали, безапелационен бе ръководител на Бъларската петролна и газова асоциация. Според него би трябвало да има прогнозируемост години напред, а не решения от през днешния ден за на следващия ден.

" По този метод ние нов външен вложител няма да забележим в идващите години в нашия бранш и в бранш " Енергетика " като цяло ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР