Цените на петрола в четвъртък спадат след като в предходната

...
Цените на петрола в четвъртък спадат след като в предходната
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Спад на запасите и ръст на добива в САЩ

Цените на петрола в четвъртък спадат откакто в миналата сесия се повишиха с 2 %. Данните за положението на запасите от енергоносителите в Съединени американски щати провокираха нееднозначна реакция на пазарите, доколкото техният спад, който продължава трета седмица, бе по-малък от предстоящото.

Подкрепа за котировките дадоха данните на Baker Hughes за понижаване броя на настоящите сондажни уреди през предходната седмица.

Стойността на септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта спадна с $0,72, до $63,10. В сряда тяхната цена се повиши с $1,42 - до $63,82 за барел.

Американският пример WTI с доставка август на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтинява с $0,62 - до $56,72 за барел. В хода на вчерашната търговия тези договори нарастнаха с $1,09, до $57,34 за барел.

Запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица, съгласно формалните данни на енергийното министерство, са спаднали с 1,1 млн. барела, при упования на специалистите за спад от 3,7 млн. барела.

Добивът на суровината в Съединени американски щати през предходната седмица се е повишил със 100 хиляди барела - до 12,2 млн. барела на денонощие.

Влошаването на макроикономическите данни в световен мащаб оказва отрицателно въздействие върху петролния пазар. Но опцията за намаление на цените са лимитирани заради ангажираността на участниците в пакта ОПЕК+ да държат доставките под надзор, разясняват анализатори, представени от Bloomberg. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР