Цените на петрола умерено спадат в сряда сутринта, след като

...
Цените на петрола умерено спадат в сряда сутринта, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола се задържа около $75 за барел

Цените на петрола умерено спадат в сряда сутринта, откакто се повишиха с към 4% през предходните две сесии, сочат данните от днешната търговия.

" Пазарът си пое глътка въздух преди срещата на Фед ", сподели Чару Чанана, анализатор в Saxo Capital Markets Pte, пред Bloomberg. Според нея цените на петрола не престават да се поддържат от такива фактори като спада в производството в Русия и плануваното нарастване на търсенето на гориво в Китай.

Вицепремиерът Александър Новак сподели на 21 март, че Русия ще удължи решението за понижаване на производството на нефт с 500 000 барела дневно до юни 2023 година. По-рано те взеха решение да понижат производството от март в отговор на въвеждането на таван на цените на петрола.

Към 9:10 часа българско време майските фючърси за сорта Brent поевтиняват с $0,55 на лондонската фючърсна борса ICE, до $74,77 за барел. Във вторник цената на европейския пример се увеличи с $1,53 (2,1%) до $75,32 за барел.

Цената на майските фючърси за американския нефт WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спадна с $0,54, до $69,13 за барел. В резултат на миналата сесия тези договори нарастнаха с $1,85 (2,7%) до $69,67 за барел.

Мартенското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, което завършва по-късно през днешния ден, се организира в условия на нараснала неустановеност, защото банковите проблеми се прибавят към високата инфлация и ниската безработица, означават анализатори.

Консенсусната прогноза е за повишение на главния лихвен % с 25 базисни пункта. В същото време доста икономисти, в това число представители на водещи банки на Уолстрийт, отдръпнаха прогнозите си за повишение на лихвите и в този момент считат, че Фед ще си вземе отмора и няма да промени цената на заема в Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР