Цените на петрола умерено спадат в петък сутринта, но завършват

...
Цените на петрола умерено спадат в петък сутринта, но завършват
Коментари Харесай

Цената на петрола спада, но изпраща седмица на силен растеж

Цените на петрола умерено спадат в петък сутринта, само че приключват седмицата със мощен растеж заради сигнали за нараснало търсене на суровината в Китай.

Властите в Пекин доста усилиха квотите за импорт на нефт за локалните компании, което демонстрира идно нарастване на производството на китайските рафинерии.

Оптимизмът на вложителите за вероятностите пред стопанската система на Съединени американски щати оказва спомагателна поддръжка на пазара, отбелязва Bloomberg. Публикуваните преди ден статистически данни демонстрираха закъснение на инфлацията в Съединени американски щати, което ускори упованията, че цикълът на повишение на главния лихвен % в страната скоро ще завърши.

Цената на мартенските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време е 83,63 $ за барел, която е с 0,39 $ по-ниска от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в четвъртък тези договори нарастнаха с $1,36 (1,7%) до $84,03 за барел.

В същото време цената на фючърсите за петрола WTI за февруари при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се намали с $0,12, до $78,26 за барел. До края на предходната търговия котировките контракти се повишиха с $0,98 (1,3%) до $78,39 за барел.

Потребителските цени (CPI) в Съединени американски щати през декември са се повишили с 6,5% в съпоставяне със същия месец на предходната година, заяви Министерството на труда в четвъртък. По този метод инфлацията се забавя от 7,1% през ноември до най-ниското равнище от октомври 2021 година. Потребителските цени се намалиха с 0,1% по отношение на предходния месец - спадът им в месечно изражение се отбелязва за първи път от 2020 година

" Данните за инфлацията демонстрират, че Фед евентуално е съвсем завършил с повишението на лихвите и стопанската система на Съединени американски щати ще може да избегне криза ", сподели Едуард Моя, основен анализатор в OANDA, представен от Market Watch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР