Цените на петрола стартират с незначителни и разнопосочни изменения след

...
Цените на петрола стартират с незначителни и разнопосочни изменения след
Коментари Харесай

Петролът стартира с незначителна промяна в цените



Цените на петрола започват с незначителни и разнопосочни промени след нарастването в границите на към този момент девет следващи сесии и приключва седмицата със значителен растеж през последните две години.

Както и преди в поддръжка на пазара се оказва оптимизма на търговците във връзка с комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай, а също по този начин и данните за намаляване на добива от страна на ОПЕК. Според данните на S&P Global Platts, страните от ОПЕК са намалили добива през декември с 630 хиляди барела до минималните за последните шест месеца 32,43 млн. барела. Позитивен фактор за пазара е и отслабването на $, макар че в четвъртък се стабилизира, само че това не попречи на покачването на цените на петрола.

Стойността на мартенския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран спада нищожно – с 0,03 $ до 61,65 $ за барел. В четвъртък договорът се усили с 0,24 $ – до 61,68 $ за барел.

Фючърсът за WTI за февруари на борсата в Ню Йорк (NYMEX) тази заран, 11 януари започва с несъществено нарастване от 0,1 $ – до 52,5 $ за барел. Според данните от търговията в четвъртък договорът се усили с 0,23 $ – до 52,59 $ за барел.

Както отбелязва MarketWtch, деветдневното рали за Brent е най-положителното от септември 2007 година, а за WTI от януари 2010 година
От началото на седмицата повишаването при вид Brent е 7,6 %, а при WTI – 9,3 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР