Цените на петрола спаднаха с повече от долар в азиатската

...
Цените на петрола спаднаха с повече от долар в азиатската
Коментари Харесай

Цените на петрола падат с повече от долар в ранната търговия

Цените на петрола спаднаха с повече от $ в азиатската търговия през днешния ден, отстъпвайки от растежа, реализиран през предходната седмица, под натиска на опасенията, че недоброто развиване на китайската стопанска система ще натежи повече от оповестените неотдавна съкращения на добива от някои страни членки на ОПЕК+, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, загуби 1,15 $ или 1,5 на 100 до 75,46 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт спадна с 1,09 $ или 1,5 на 100 до 70,69 $ за барел.
През предходната седмица Брентът нарастна с 2,4 на 100, а американският лек - с 2,3 на 100.
" Икономическата неустановеност в Китай преди решението на Китайската национална банка (КНБ) за главните лихвени проценти, което ще бъде оповестено тази седмица, въздейства отрицателно на пазарите ", показва Тина Тън, анализатор в " Си Ем Си маркетс " (CMC Markets), представена от Ройтерс.
Много от най-големите банки понижиха прогнозите си за растежа на китайската стопанска система, откакто данните за май демонстрираха, че постпандемичното възобновяване на страната върви неравномерно.
Очаква се КНБ на следващия ден да понижи референтни си съществени лихвени проценти, откакто предходната седмица стори същото със средносрочните лихви.
Запознати източници, представени от Ройтерс, настояват, че Китай ще оступсне нови тласъци за стопанската система по-късно тази година, с цел да предотврати в допълнение закъснение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР