Цените на петрола спадат в сряда сутринта след умерено покачване

...
Цените на петрола спадат в сряда сутринта след умерено покачване
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Силен ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола спадат в сряда сутринта след умерено повишаване предходния ден, породено от опасенията, свързани с проблемите към предлагането на гориво на международния пазар и отслабването на $.

Към 9:12 часа българско време декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $1,02, до $92,49 за барел. Във хода на търговията във вторник цената на тези договори се увеличи с $0,26 (0,3%) до $93,52 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за американския пример WTI в това време на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се подвигна с $0,36, до $84,95 за барел. По време на предходната сесия те нарастнаха с $0,74 (0,9%) до $85,32 за барел.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през вчерашния ден загуби към 1% от цената си, което поддържа търсенето на суровината и надлежно петролните котировки.

Освен това във вторник пазарът реагира на изказванията на саудитския енергиен министър принц Абдулазиз бин Салман, че неналичието на стратегически запаси от първични материали и свободен потенциал за рандеман може да стане мъчителна за пазара през идващите месеци.

Американският петролен институт (API) заяви във вторник вечерта, че стоковите запаси в Съединени американски щати са се нараснали с 4,5 милиона барела предходната седмица. Експертите чакаха приблизително по-умерен растеж от към 200 000 барела.

Официалните данни от Администрацията за енергийна информация на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще бъдат оповестени в сряда в 17:30 българско време. Анализатори, интервюирани от Trading Economics, предвиждат, че отчетът ще уточни нарастване на петролните ресурси с 1,03 милиона барела и понижение на запасите на бензин с 0,8 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР