Цените на петрола спадат в понеделник сутринта след значително покачване

...
Цените на петрола спадат в понеделник сутринта след значително покачване
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след силния ръст миналата седмица

Цените на петрола спадат в понеделник сутринта след доста повишаване през миналата седмица. То бе породено от оптимизма по отношение на въздействието на премахването на коронавирусните ограничавания в Китай върху търсенето на гориво в страната и света.

Към 9:10 часа българско време мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures костват $84,42 за барел, което е с $0,85 по-евтино края на миналата сесия. В резултат на търговията предишния петък тези договори нарастнаха с $1,25 (1,5%) до $85,28 за барел.

Цената на февруарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 79,21 $ за барел, което е с 0,64 $ по-малко от крайната стойност от миналата сесия. В хода на петъчната сесия тези контракти нарастнаха с $1,47 (1,9%) до $79,86 за барел.

Като цяло през предходната седмица Brent нарастна с 8,3%, а WTI - с 8,5%. И двата международни марката завършиха търговията на върхове от началото на годината.

Повторното отваряне на китайската стопанска система е главен мотор на покачването на цените на петрола през миналата седмица, а данните за намаляващата инфлация в Съединени американски щати също прибавиха към оптимизма на вложителите за американската стопанска система, сподели Майкъл Линч, президент на Strategic Energy & Economic Research.

Освен това цените бяха подкрепени от отслабването на $, добави специалистът.

Тази седмица вниманието на трейдърите ще бъде ориентирано към месечните доклади на ОПЕК и Международната енергийна организация, които ще бъдат оповестени надлежно във вторник и сряда, съгласно Trading Econimics.

Междувременно броят на дейните петролни платформи в Съединените щати се е нараснал с 5 единици предходната седмица до 623, заяви компанията за петролни услуги Baker Hughes. Броят на газовите съоръжения е понижен с две до 150.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР