Цените на петрола спадат по време на търговията в петък

...
Цените на петрола спадат по време на търговията в петък
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Пазарът преоценява прогнозите за търсенето

Цените на петрола спадат по време на търговията в петък след постоянен растеж в хода на предходната сесия.

Февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време се търгуват по 74,37 $ за барел, което е с $0,65 под цената в края на предходната сесия. В четвъртък тези договори нарастнаха с $1,14 (1,5%) - до $75,02 за барел.

Цената на януарските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) към същия миг е 71,66 $ за барел, което е с $0,72 $ под крайната стойност от вчерашната търговия. До приключването на сесията в четвъртък цената на тези контракти набъбна с 1,51 $ (2,13%) и възлезе на 72,38 $ за барел.

Петролните котировки бяха подкрепени през вчерашния ден от общо покачване на апетита за риск на международните пазари заради решенията на Федералния запас, както и от данни за по-значителен от упования спад на петролните запаси в Съединени американски щати.

Междувременно в петък търговците започнаха да преоценяват прогнозата за търсенето на фона на увеличение на броя на инфектираните с ковид в света, написа Trading Economics.

Във Англия в четвъртък бяха открити над 88 хиляди случая на коронавирусна зараза, което е най-високата дневна норма от началото на пандемията. Това е с съвсем 10 хиляди повече от предходното рекордно нарастване, записано в навечерието на предходния връх.

Международната организация по енергетика (IEA) по-рано предизвести, че повишаването на инфектираните с ковид ще удари световното търсене на нефт на фона на предстоящото нарастване на запасите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР