Цените на петрола слабо спадат в хода на борсовата търговия

...
Цените на петрола слабо спадат в хода на борсовата търговия
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent се задържа над $86 за барел

Цените на петрола едва спадат в хода на борсовата търговия във вторник сутринта. Пазарът на нефт се понижаваше през по-голямата част от деня в понеделник на фона на по-слабите от предстоящото прогнози на китайските управляващи за темповете на стопанската система за 2023 година, само че се обърна към напредък към края на сесията.

Към 9:15 часа българско време майските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,10 на лондонската борса ICE Futures, до $86,08 за барел. В понеделник цената на Brent се увеличи с $0,35 (0,4%) до $86,18 за барел.

Цената на априлските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг се понижи с $0,05, до $80,41 за барел. По време на предходната сесия тези контракти нарастнаха с $0,78 (1%) до $80,46 за барел.

Днес при започване на търговията петролните котировки бяха подкрепени от изказването на основния изпълнителен шеф на американската Pioneer Natural Resources Co. Скот Шефилд, че производството на шистов петрол и газ в Пермския басейн ще доближи своя връх след пет до шест години. Това се дължи на обстоятелството, че най-хубавите зони за сондиране и произвеждане на находището се изчерпват, сподели Шефилд пред Bloomberg по време на събитието CERAWeek в Хюстън.

Анализаторът на Mizuho Securities USA Робърт Ягер насочи вниманието на вложителите към повишението на цените за европейски и азиатски купувачи от саудитската държавна компания Saudi Aramco за съвсем всички сортове нефт през април. " Цената на главния вид нефт, доставян в Азия, се покачва за втори следващ месец, което демонстрира упованията за напредък на търсенето в този район ", сподели Ягер.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР