Цените на петрола скочиха с повече от 2 процента на

...
Цените на петрола скочиха с повече от 2 процента на
Коментари Харесай

Петролът тръгна нагоре

Цените на петрола скочиха с повече от 2 % на фона военните конфликти сред Израел и палестинската формация Хамас, които разпалиха опасенията за по-мащабен спор в Близкия изток. Това съобщи организация Ройтерс.

Суровият нефт Brent се увеличи с 2,28 $, или 2,7 %, до 86,86 $ за барел. Американският недопечен нефт от West Texas Intermediate пък доближи 85,23 $ за барел, което е растеж с съвсем 3%.

Ръстът в цените на петрола обърна низходящия тренд от предходната седмица, най-големият седмичен спад от март, при който Brent падна с към 11 %, а WTI отстъпи с повече от 8 %.

В събота Хамас стартира най-голямото военно нахлуване против Израел от десетилетия, предизвиквайки вълна от ответни въздушни удари против линията Газа. Избухването на принуждение заплашва да провали напъните на Съединени американски щати да посредничат за доближаване сред Саудитска Арабия и Израел.

Саудитска Арабия разгласи подготвеност да усили производството през идната година като част от препоръчаната договорка с Израел. В същото време Рияд и Москва се споразумяха за общо 1,3 милиона барела дневно непринудено понижаване до края на 2023 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР