Цените на петрола се върнаха на предишното си равнище след

...
Цените на петрола се върнаха на предишното си равнище след
Коментари Харесай

Путин: Няма основания за резки колебания в цените на петрола

Цените на петрола се върнаха на предходното си ниво след скока, последвал нападението с дронове против петролни уреди на Саудитска Арабия, защото сега няма фундаментални предпоставки за увеличение на цената на черното злато. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на среща с генералния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо в границите на Руската енергийна седмица, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Неотдавнашната масирана офанзива против обекти на петролната инфраструктура в Саудитска Арабия, несъмнено, предизвика скок в цените на петрола. Бях сигурен обаче, че всичко ще се върне към сегашните индикатори, тъй като на пазара няма фундаментални учредения за внезапни съмнения (на цените - бел. ред.), сподели Путин.

По думите му измежду факторите за отсъствието на такива учредения са взаимните старания на Русия и ОПЕК за стабилизиране на международния пазар.

Диалогът сред ОПЕК и страните отвън картела носи позитивни резултати както за Русия, по този начин и за целия международен енергиен пазар, затова и за цялата международна стопанска система, сподели Путин.

Русия дружно с други страни прави всичко допустимо за обезпечаване на салдото сред търсенето и предлагането на международния енергиен пазар, добави той.

Баркиндо изрази вяра, че Русия ще резервира лидерската си роля в поддържането на стабилността на петролния пазар. По думите му в последно време върху пазара и работата на ОПЕК въздействие оказва засилващото се политическо напрежение в региона на Близкия изток.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР