Цените на петрола се сринаха с около 2% в понеделник

...
Цените на петрола се сринаха с около 2% в понеделник
Коментари Харесай

Рязко поевтиняване на петрола в ранната търговия

Цените на петрола се сринаха с към 2% в понеделник на фона на новината, че 400-метровият контейнеровоз, който блокира Суецкия канал от близо седмица, е почнал да се движи и е отчасти осовбоден, съобщи Ройтерс.

 Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 1,29 $, или 2%, до 63,28 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 1,38 $, или 2,26%, до 59,59 $ за барел.

Тежащият 200 хиляди тона конейнеровоз Ever Given заседна в Суецкия канал във вторник сутринта. Според уеб страниците  VesselFinder и MyShipTacking задната част кораба се отдалечила от западния бряг на канала.

Стотици други контейнеровози, кораби за насипни товари и натоварени с нефт танкери остават блокирани, само че новините за придвижването на кораба неотложно изпратиха надолу цените на петрола, които се търгуваха смесено през последните няколко дни.

Според анализаторът от OANDA Джефри Хейли тази неустойчивост на пазара ще продължи.

„ Предвид волатилността през предходната седмица, Брентът наподобява ще се придвижи в долния завършек на диапазона от 60 до 65 $ за барел, до момента в който американският недопечен нефт ще се насочи към долната част на рамката 57,50-62,50 $ “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР