Цените на петрола се променят слабо и в различни посоки

...
Цените на петрола се променят слабо и в различни посоки
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent се стабилизира около $86 за барел

Цените на петрола се трансформират едва и в разнообразни направления в четвъртък сутринта след незначителни съмнения предния ден. Търговците не престават да правят оценка настоящите данни за запасите от суровината в Съединени американски щати.

Към 9:15 часа българско време цената на мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures е 86,07 $ за барел, което е с 0,04 $ по-ниско по отношение на затварянето на миналата сесия. В резултат на търговията в сряда тези договори поевтиняха с 1 цент до 86,12 $ за барел.

Мартенските фючъри за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 80,45 $ за барел. Това е с 0,30 $ по-високо от крайната стойност от вчерашната сесия, когато тези договори нарастнаха с 2 цента до 80,15 $ за барел.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 533 000 барела предходната седмица, сподели седмичният отчет на Министерството на енергетиката, оповестен предходния ден. Ръст на запасите беше регистриран за петата поредна седмица.

Стоковите ресурси от бензин са се нараснали с 1,76 милиона барела, до момента в който дестилатите са намалели с 507 хиляди барела.

Експерти, интервюирани от Bloomberg, чакаха 1,5 милиона барела нарастване на запасите от нефт, 1,5 милиона барела нарастване на тези от бензин и 1,6 милиона барела спад в запасите от екстракт.

" Данните от Министерството на енергетиката отразяват това, което пазарът цитира през последните седмици: възходящата награда за Brent по отношение на WTI от края на декември води до увеличение на износа, което лимитира растежа на запасите, макар слабото натоварване на американските рафинерии ", сподели Трой Винсент, старши анализатор в DTN.

Инвеститорите също по този начин правят оценка рисковете от криза в международната стопанска система и вероятностите за търсенето на гориво в Китай.

" Надигащите се страхове от криза и намаляващите очаквания за меко кацане на стопанската система остават отрицателни фактори за пазара ", сподели редакторът на Sevens Report Research Тайлър Ричи пред MarketWatch. " В същото време оптимизмът за внезапно възобновяване на търсенето в Китай ще продължи да обезпечи поддръжка на цените на петрола в близко бъдеще.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР