Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на силното търсене в САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто започнаха деня с лек спад, само че мощното търсене в Съединени американски щати поддържа цената на черното злато, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,11 $, или 0,13%, до 86,10 $ за барел, откакто в понеделник напредна с 0,5%.

Американският нефт нарастна с 5 цента или 0,1% до $83,81 за барел, откакто приключи непроменена предходната сесия след тестване на нови върхове. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,1% до 83,65 $ за барел.

Макар че нажежените пазари на електрическа енергия и въглища в Китай ненапълно се охладиха след държавната интервенция, цените на силата остават повишени в международен мащаб, защото температурите падат с настъпването на зимата в Северното полукълбо.

„ Прогнозите за по-студен ноември карат търговците на силата да се готвят за доста стегнат пазар, който ще бъде посрещнат от невиждано търсене тази зима “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

Междувременно Goldman Sachs предвижда, че Брентът евентуално ще приключи годината над прага от 90 $ за барел. Според калкулации на банката прекосяването от природен газ на нефт в някои предприятия ще добави към търсенето 1 млн. барела нефт дневно.

Пазарът следи деликатно и данните за запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, като прогнозите са, че те са нарастнали с 1,7 млн. барела дневно през последната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР