Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на затварянето на рафинериите в Тексас заради студеното време

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто студеният атмосферен фронт в Тексас докара до затварянето на нефтени кладенци и рафинерии, съобщи Ройтерс.

За повишаването способстваха и терзанията по отношение на нова ескалация на напрежението в Близкия изток, откакто йеменските бунтовници хути обявиха, че са блъснали летища в Саудитска Арабия с дронове, което провокира опасения по отношение на добива на нефт на най-големия експортьор в света. По-рано водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен съобщи, че е прихванала и унищожила дрон с експлозиви, иозстрелян към Кралството.

Към 8:30 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,23 $, или 0,36%, до 63,53 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 60,21 $, или 1,21%, до 60,21 $ за барел.

„ Неочакваното спиране на добива в Съединени американски щати даде още един кратковременен мост за възобновяване, който разреши на цените да стигнат до равнище ниво, към което пазарите по този начин или другояче вървяха, по-бързо от предстоящото “, разяснява Стивън Инес от Axi

Рядкото захлаждане в Тексас накара доставчиците на електрическа енергия в щата да наложат поетапно изключване на тока, което остави близо 3 млн. домове и компании без електричество.

Тексас създава почти 4,6 млн. барела нефт дневно и е дом на 31 рафинерии, множеството от всеки различен американски щат, сочат данните на Енергийна осведомителна администрация на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР