Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на опасенията за доставките

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сряда, следвайки спад с 9% през предходните две сесии, като този резултат се дължи на опасенията за доставките, до момента в който Европейски съюз работи по намиране на поддръжка за възбрана на вноса на съветски нефт, написа Ройтерс.

Към 9:00 българско време сортът Брент нарастна с 2,36 $, или 2,30%, до 104,8 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 2,25 $, или 2,26%, до 102 $ за барел. В началото на търговията и двата сорта поевтиняха с над 1 $.

Цените на петрола последваха поевтиняването на суровините и акциите тази седмица заради опасенията за удара върху икономическата интензивност от продължаващите локдауни в Китай поради пандемията от COVID-19 и повишението на лихвените проценти в Съединени американски щати.

Въпреки това провокациите пред предлагането доведоха до повишаване през днешния ден. Европейският съюз желае да наложи ембарго върху вноса на съветски нефт, само че с цел да влезе в действие такова, то би трябвало да бъде утвърдено от всички страни членки. Предложението среща мощна съпротива от Унгария, до момента в който други европейски страни показват опасения, че техните стопански системи могат да пострадат.

Въздействието на ембаргото може да бъде лимитирано, в случай че възбраната бъде смекчена, с цел да облекчи терзанията на източноевропейските страни членки, само че съгласно анализаторите даже не толкоз строги ограничения против вноса от Русия могат да доведат до покачване на цените.

„ Дори и някои от ограниченията да бъдат разхлабени, глобите от Европейски Съюз евентуално ще доведат до значимо понижаване на вноса на нефт и рафинирани артикули “, разяснява записка анализаторът на Commonwealth Bank Вивек Дар.

Подчертавайки опасенията за доставките, министърът на енергетиката на Обединените арабски емирства Сухаил ал-Мазруи предизвести във вторник, че когато търсенето на гориво се възвърне от пандемията на ковид, Организацията на износителките на нефт ОПЕК и нейните съдружници, отпред с Русия, по-известни като формата ОПЕК +, няма да са в положение да посрещнат търсенето без спомагателни вложения.

Неговите мнения последваха тези на министъра на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман, който съобщи, че светът би трябвало да обърне внимание освен на лимитираните доставки на недопечен нефт, само че и на незадоволителния енергиен потенциал в по-общ проект.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР