Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на очакванията за възстановяване на световната икономика

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сряда на фона на вероятностите за по-силен стопански напредък в световен мащаб и възходящия брой на имунизирани против COVID-19, съобщи Ройтерс. За повишаването способстваха и данните за запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,19 $, или 0,30%, до 62,93 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,17 $, или 0,29%, до 59,50 $ за барел.

„ Оптимизмът към международните стопански вероятности ускори настроенията на пазара на недопечен нефт “, разясняват анализатори от банката ANZ.

Вчера Международният валутен фонд съобщи, че невижданите обществени разноски за битката с последствията от COVID-19, най-много в СЩА, ще поддържат международната стопанска система, която ще нарасне с 6% през тази година – движение на напредък, невиждано от 70-те години на предишния век.

Оптимизмът към по-широкото разпространяване на ваксини също поддържа цените, откакто президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи, че до 19 април всички американски жители, които са на възраст над 18 години, ще имат достъп до ваксини против ковид

Междувременно Американския петролен институт регистрира спад на запасите от нефт. Според данните на частната организация запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 2,6 млн. барела през седмицата до 2 април. Анализаторите чакаха спад от 1,4 млн. барела.

Производството на нефт в Съединени американски щати се чака да спадне с 270 хиляди барела дневно през 2021 година до 11,04 милиона барела дневно, съобщи във вторник Администрацията за енергийна информация (EIA). Предишната прогноза на държавната организация бе за спад от 160 хиляди барела дневно.

Вчера вечерта във Виена се организираха договаряния за избавяне на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия, които бяха избрани като „ градивни “ от Техеран и международните сили. Надеждите са че възобновяване на договорката от 2015 година ще докара до унищожаване на американските наказания върху енергийния бранш на Иран и ще докара до растеж на предлагането на нефт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР