Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Петролът поскъпва на фона на продължаващата несигурност

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в петък, откакто слабият прогрес в мирните договаряния сред Русия и Украйна разреши на напред във времето още веднъж да излязат опасенията от по-строги наказания и дълготрайно спиране на доставките на нефт, съобщи Ройтерс.

Въпреки неуспехите на бойното поле и наказателните наказания от страна на Запада, съветският президент Владимир Путин не сподели никакви признаци на оттегляне. Четвъртият ден на диалозите сред съветски и украински договарящи още веднъж не донесе резултати.

Към 10:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 2,41 $, или 2,26%, до 109,1 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,59 $, или 1,54%, до 104,6 $ за барел. Цените на двата сорта се покачиха надлежно с 9% и 8% в четвъртък.

Въпреки това те вървят към седмичен спад от повече от 4%, откакто цените се намалиха от близо 14-годишните върхове, достигнати преди към две седмици.

„ Все още чакам по-голяма волатилност. Продължава да има доста неустановеност ", сподели Джъстин Смирк, старши икономист на Westpac в Сидни.

Проблемите с доставките, породени от глобите против Русия, постепенно протичащите нуклеарни договаряния с Иран, намаляващите ресурси от нефт и терзанията от повишаването на броя на случаите на  заразени с COVID-19 в Китай, доведоха до огромни съмнения в цените на петрола през тази седмица.

Анализаторът на RBC Capital Хелима Крофт предизвести, че загубите от експорт на съветски нефт евентуално ще се окажат трайни и че има дефицит на евентуални доставки за тяхната отплата.

„ Съобщава се, че държавният секретар на Съединени американски щати Блинкън се готви да посети ОАЕ и Саудитска Арабия по-късно този месец, като въпросите за петрола евентуално ще имат водещо място в дневния ред “, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР