Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Цените на петрола се възстановяват след  тридневни загуби

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в петък, възстановявайки се от тридневни загуби, до момента в който вложителите се приготвят за връщането на ирански доставки на пазара на фона на напредъка по договарянията за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година, съобщи Ройтерс.

Към 8:35 часа българско време цената на сорта брент се увеличи с 0,19 $, или 0,29%, до 65,30 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,31 $, или 0,50%, до 62,25 $ за барел.

За седмицата обаче цената и на двата сорта е паднала с близо 5%, като те са на път да запишат най-голямата си седмична загуба от месец март.

Тези придвижвания на цените пристигнаха на фона на изявлението на иранския президент, който съобщи, че Съединени американски щати са подготвени да отстранен глобите против петролния, банковия и корабоплавателния бранш на страната. Иран и международните сили водят договаряния за възкръсване на нуклеарната договорка от април, като в сряда представител на Европейския съюз, участващ в полемиките, изрази убеденост, че ще бъде реализирано съглашение.

„ Изглежда е реализиран забележителен прогрес в продължаващите нуклеарни договаряния във Виена и през втората половина на годината на пазара може да се появяват към 1 млн. спомагателни барела ирански нефт дневно “, разяснява Хелима Крофт от RBC Capital Markets

Инвеститорите също по този начин остават оптимистично настроени по отношение на възобновяване на търсенето на гориво през лятото, защото стратегиите за имунизация в Европа и Съединени американски щати ще разрешат на повече хора да пътуват. Нарастващият брой на инфектираните с COVID-19 в разнообразни елементи на Азия обаче може да натежи върху световното ползване.

Ръководителят на националната петролна компания ADNOC в Абу Даби Султан Ахмед ал Джабер съобщи в четвъртък, че търсенето на нефт се е нараснало до 95 млн. барела дневно.

„ По-агресивно от очаокваното нарастване на иранското произвеждане и експорт би било различен ограничителен фактор върху фундаментите, които тласкат цените към 100 $ за барел “, разясняват от JPMorgan.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР