Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, подкрепени от спада на запасите в Съединени американски щати, до момента в който вложителите чакат решението на ОПЕК+ за доставките през втората половина на годината, съобщи Ройтерс.

Към 9:25 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,22  $, или 0,29%, до 74,84 $ за барел. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,28 $, или 0,38%, до 73,75 $ за барел.

През юни цената на WTI се увеличи с над 10%, до момента в който Brent добави над 8% към цената си, достигайки най-високото си ниво от 2018 година насам. Доброто показване се дължи на растежа на пътуванията през летния сезон в Съединени американски щати и Европа.

Днес е срещата на Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, по време на която картела би трябвало да реши дали ще усили доставките на нефт през август. От ОПЕК+ връщат 2,1 млн. барела нефт дневно на пазара от май до юли като част от проекта си за последователно унищожаване на съкращенията на доставките, които организацията вкара предходната година поради пандемията от ковид

Според анализатори от Citi фундаментите на международния петролен пазар наподобяват задоволително постоянни, с цел да се оправдае облекчение на съкращенията на производството.

В същото време Енергийната осведомителна администрация заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са паднали за предходната седмица за шеста поредна седмица в отговор на възходящото търсене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР