Цените на петрола се повишиха с над 2 долара за

...
Цените на петрола се повишиха с над 2 долара за
Коментари Харесай

Рязък скок на цените на петрола фона на ескалацията не геополитическото напрежение

Цените на петрола се покачиха с над 2 $ за барел в ранната търговия през днешния ден на фона на опасенията от проблеми с доставките поради следващата ескалация на напрежението сред Русия и Украйна, откакто Москва призна независимостта на Донецката национална република и Луганската национална република и изпрати войски там, съобщи Ройтерс.

Ходът на Москва провокира наказание от западните държавни управления, като показали на Съединени американски щати обявиха, че Вашингтон възнамерява да разгласи нови наказания против Русия дружно със своите съдружници. Президентът на САщ Джо Байдън издаде изпълнителна заповед за възбрана на американската бизнес активност в двата отделили се района в Източна Украйна

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 2,10 $, или 2,20%, до 97,49 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 3,33 $, или 3,66%, до 94,40 $ за барел.

Анализаторът на суровините от Commonwealth Bank Вивек Дар съобщи, че е малко евентуално държавните управления на Съединени американски щати и Европа да наложат петролни или газови наказания на Русия, в случай че тя нахлуе по-навътре в Украйна, защото това ще нарани и самите тях.

В същото време обаче Русия не може да задържи доставките на нефт и газ като отговор против западни наказания, добави той.

Анализаторите споделят, че огромният въпрос, който виси над петролния пазар, е дали съветският енергиен експорт фактически ще бъде нарушен, в случай че Москва продължи с пълномащабна инвазия в Украйна и западните държавни управления наложат наказания против съветските финансови институции.

„ С изключение на опцията Съединени американски щати и Европа да хвърлят Украйна под рейса и да изпълнят всички претенции на Путин, петролът Брент рано или късно ще тества прага от 100 $ за барел “, сподели анализаторът на OANDA Джефри Хайли.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР