Цените на петрола се повишиха с над 1% и са

...
Цените на петрола се повишиха с над 1% и са
Коментари Харесай

Петролът е напът към пета седмица на ръст след решението на ОПЕК+ за добива

Цените на петрола се покачиха с над 1% и са напът да записват пета седмица на покачване, откакто страните от групата ОПЕК+ се договориха за съкращенията на добива, съобщи Ройтерс.

Към 9:10 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,81 $, или 1,66%, до 49,52 $ за барел, доближавайки границата от 50 $. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,64 $, или 1,4%, до 46,28 $ за барел.

Организацията на страните експортьорки на нефт и Русия се договориха да облекчат свиването на добива с 500 хиляди барел дневно от януари, само че не съумяха да реализират компромис във връзка с яп-широката енергийна политика през останалата част на идната година.

„ ОПЕК+ преодоля трудността към актуалните съкращения на производството по съгласуван метод. Това ускорява убеждението ни в устойчиво и стабилно повишаване на цените на петрола през 2021 година “, разясниха от Goldman Sachs.

Взетото нощес решение значи, че от януари ОПЕК+ ще понижи производството си със 7,2 милиона барела на ден, което се равнява на 7% от международното търсене. Досегашното редуциране беше в размер на 7,7 млн. барела на ден.

Очакваше се, че ОПЕК+ ще резервира настоящето ниво на намаляване на добива си най-малко до март, откакто се отхвърли от проектите да усили добива с 2 милиона барела на ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР