Цените на петрола се повишават за втора сесия в сряда,

...
Цените на петрола се повишават за втора сесия в сряда,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна на фона на признаците за възстановяване на търсенето на гориво

Цените на петрола се покачват за втора сесия в сряда, защото вероятностите за връщане на доставките от Иран избледняха след изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкен, който съобщи, че е малко евентуално глобите против Техеран да бъдат анулирани, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта брент се увеличи с 0,38 $, или 0,53%, до 72,60 $ за барел. Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,39 $, или 0,56%, до 70,44 $ за барел. Вчера и двата сорта нарастнаха с над 1%.

„ Подобрените вероятности за търсене наподобяват поддържат цените на суровия нефт, защото сполучливото разпространяване на имунизациите и летният сезон в Съединени американски щати и Европа дават подтик на търсенето на гориво “, разяснява Маргарет Янг от DailyFX.

Във вторник Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати предвижда, че растежа на потреблението на гориво в страната през тази година ще бъде 1,49 млн. барела дневно. Предходната прогноза бе за 1,39 млн. барела дневно.

Същевременно с това американският петролен институт заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 2,1 млн. барела през седмицата, приключила на 4 юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР