Цените на петрола се повишават за трети пореден ден в

...
Цените на петрола се повишават за трети пореден ден в
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за трети пореден ден

Цените на петрола се покачват за трети следващ ден в четвъртък на фона на упованията за повишаване на търсенето на горива, изключително в Съединени американски щати, Европа и Китай, съобщи Ройтерс.

Към 9:50 часа българско време цената на сорта брент се увеличи с 0,37 $, или 0,52%,до 71,72 $ за барел. Вчера бенчмаркът напредна с 1,6%.

Американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,32 $, или 0,46%, до 69,15 $ за барел, откакто миналата сесия цената му се увеличи с 1,5%.

Консенсусът измежду пазарните анализатори, както и в Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, е че търсенето на нефт ще надмине предлагането през втората половина на 2021 година

Данните на ОПЕК+ демонстрират, че до края на годината търсенето на нефт ще доближи 99,8 млн. барела дневно при предложение в размер на 97,5 млн. барела дневно.

Това ребалансиране на пазара ще бъде поведено от възходящото търсене в Съединени американски щати и Китай – двата най-големи консуматори на нефт в света.

Във вторник страните от групата ОПЕК+, се споразумяха да продължат проектите си за последователно понижаване на съкращенията на добива до юли. От ОПЕК+ взеха решение да върнат 2,1 млн. барела петрола дневно на пазара от май до юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР