Цените на петрола се повишават в сряда сутринта, след като

...
Цените на петрола се повишават в сряда сутринта, след като
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след като падна до най-ниска цена от 6 месеца

Цените на петрола се покачват в сряда сутринта, откакто предния ден паднаха до най-ниските си равнища за повече от шест месеца.

Търговците остават фокусирани върху нуклеарните договаряния на Иран, които означиха прочут прогрес през последните дни. Експертите на Goldman Sachs Group Inc. обаче са скептични по отношение на опцията за обновяване на нуклеарната договорка в кратковременен проект. В същото време те считат, че даже договарянията на Техеран със Съединени американски щати и Европейски Съюз да съумеят, иранският нефт ще се върне на международния пазар " в най-хубавия случай при започване на 2023 година ".

Цената на октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време в сряда е 93,38 $ за барел, което е с 1,04 $ повече от затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията във вторник тези договори поевтиняха с $2,76 (2,9%) до $92,34 за барел, най-ниското равнище от 10 февруари.

Септемврийските фючърсите за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг се търгуват по 87,81 $ за барел, което е с 1,28 $ по-скъпо от крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара във вторник цената на тези договори се намали с $2,88 (3,2%) до $86,53 за барел, което е най-ниската стойност от 25 януари.

" Пазарните настроения остават значително отрицателни поради вероятността за договорка за нуклеарната стратегия на Иран, до момента в който опасенията по отношение на търсенето на нефт не престават ", сподели Уорън Патерсън, анализатор в ING Groep в Сингапур, представен от Bloomberg.

Данните на Американския петролен институт (API), оповестени във вторник, демонстрират понижение на петролните ресурси в Съединени американски щати предходната седмица с 448 хиляди барела след нарастване от 2,156 милиона барела седмица по-рано. Официалният отчет на управляващите за комерсиалните енергийни запаси на страната за седмицата, завършила на 12 август, ще бъде оповестен по-късно в сряда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР