Цените на петрола се понижиха за втори пореден ден в

...
Цените на петрола се понижиха за втори пореден ден в
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на прогнозата на МАЕ за световното търсене

Цените на петрола се намалиха за втори следващ ден в ранната търговия в петък, откакто Международната организация по енергетика предизвести, че растежът на търсенето на недопечен нефт и неговите производни артикули се е забави внезапно на фона на възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в международен мащаб, който принуди редица държавни управления още веднъж да вкарат ограничавания върху пътуванията.

Към 8:30 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,67 $, или 0,94%, до 70,64 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,71 $, или 1,03%, до 68,38 $ за барел. Въпреки тези резултати и двата бенчмарка вървят към най-малък седмичен растеж.

Ръста на търсенето на недопечен нефт на процедура спря през месец юли и ще продължи да се покачва при по-бавно движение през останалата част на 2021 година на фона на разпространяването на разновидността Делта на ковид, обявиха от МАЕ в четвъртък.

„ Ръстът през втората половина на 2021 година бе намален внезапно, защото въведените ограничаващи ограничения против COVID-19 в няколко водещи страни потребителки на нефт, изключително в Азия, ще понижат подвижността и потреблението на нефт “, разясняват от МАЕ.

 В същото време ОПЕК резервира прогнозата си за възобновяване на търсенето на нефт в международен мащаб през тази година и спомагателен растеж през 2022 година Организацията на износителките на нефт увеличи и упованията си за доставките през идната година от други производители, в това число шистовите компании в Съединени американски щати.

Goldman Sachs, от своя страна, понижи прогнозата си за световния петролен недостиг до 1 млн.  барела дневно от 2,3 млн. барела на ден в кратковременен проект, защото търсенето ще намалее през август и септември. Банката също по този начин чака възобновяване на търсенето да продължи на фона на възходящите равнища на имунизация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР