Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден в

...
Цените на петрола се понижиха за трети пореден ден в
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на изнедващ ръст на запасите в САЩ

Цените на петрола се намалиха за трети следващ ден в четвъртък на фона на непредвидения растеж на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати и възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в Индия и Япония, който породи опасения за закъснение на възобновяване на международната стопанска система и търсенето на суровината.

Към 8:50 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,24 $, или 0,37%, до 65,08 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,25 $, или 0,41%, до 61,10 $ за барел. Вчера и двата сорта поевтиняха с над 2%, достигайки най-ниските си равнища от 13 април насам. Те са на алено с 3% за седмицата.

Дотук се стигна, откакто данните на Енергийната осведомителна администрация демонстрираха, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 600 хиляди барела през седмицата до 16 април. Анализаторите чакаха спад от 4,4 млн. барела.

„ Тази седмица цените на петрола са под напън заради възходящите терзания, свързани със скока на инфектираните с COVID-19 в Индия и Япония, който може да забави възобновяване на търсенето на гориво в Азия “, разяснява Тошитака Тазауа от Fujitomi Co.

Индия, която е третият максимален консуматор на нефт в света, регистрира нов рекорден растеж на смъртните случаи от COVID-19 в сряда. Япония, която е четвъртият максимален вносител на суровината, обмисля въвеждане на състояние в Токио и Осака, защото новите случаи на ковид нарастват в огромните градове, заяви телевизионният оператор NHK.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР