Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия в очакване

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия в очакване
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия в очакване да се разбере дали Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) ще усили производството си, с цел да компенсира резултата от американските наказания против Иран, съобщи Франс прес.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт с доставка през юни намали цената си с 38 цента до 65,91 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море със същия период на доставка поевтиня с 40 цента до 74,11 $ за барел.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да постави завършек на 2 май на освобождението от глобите против Иран, които до момента към момента позволяваха на осем страни (Китай, Индия, Турция, Япония, Южна Корея, Тайван, Италия и Гърция) да внасят ирански нефт, съобщи Българска телеграфна агенция. Целта му е да сведе до нула износа на нефт от Иран и да лиши режима от главния му източник на доходи, разгласи Белият дом.

Съединени американски щати оказват напън над Саудитска Арабия и други членки на ОПЕК да усилят добива на нефт, с цел да компенсират спада на предлагането. Картелът обаче, дружно с други производители на нефт, обединени в така наречен ОПЕК+, се споразумяха да понижат производството си, с цел да накарат цените на петрола да се повишат.

Вчера при закриването на търговията в Ню Йорк американският лек недопечен нефт нарастна със 75 цента, а лондонският Брент закри сесията с покачване на цената от 47 цента.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР