Цените на петрола се понижиха слабо днес след вчерашните си

...
Цените на петрола се понижиха слабо днес след вчерашните си
Коментари Харесай

Лек спад на цените на петрола в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха едва през днешния ден след вчерашните си обилни загуби. Инвеститорите са внимателни поради опасенията, че възможното дълго чакано комерсиално съглашение САЩ-Китай може да се забави. Другият фактор, оказал напън върху котировките на черното злато бе мощното нарастване на американските ресурси, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 3 цента до 61,71 $ за барел в азиатската търговия. Вчера този вид намали котировките си с 1,22 $ за барел или с близо 2 %.

Американският лек недопечен нефт се търгуваше за 56,29 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса. Това е спад с 2 цента по отношение на закриването нощес, когато този вид поевтиня с 88 цента или с 1,54 на 100 по отношение на миналата сесия.

Американските ресурси от нефт са нарастнали със 7,9 милиона барела предходната седмица, откакто рафинериите са понижи производството си, а износът е понижен, съобщи Българска телеграфна агенция.. Увеличението бе по-голямо от предстоящото от анализаторите, които залагаха на спомагателни 1,5 милиона барела към досегашния размер на запасите от нефт на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР