Цените на петрола се понижиха с над един процент в

...
Цените на петрола се понижиха с над един процент в
Коментари Харесай

Петролът поевтиня с повече от процент в ранната търговия

Цените на петрола се намалиха с над един % в ранната търговия в петък на фона на опасенията, че възобновяването на работата на рафинериите в Тексас ще отнеме време, както и поради упованията, че ОПЕК+ ще усили добива, съобщи Ройтерс.

„ Пазарът имаше потребност от промяна, като знаците, че енергийната обстановка в Тексас стартира да се възстановява, предоставиха нужния катализатор “, разяснява Вандара Хари от Vanda Insights

Към 8:30 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,65 $, или 1,02%, до 63,28 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,74 $, или 1,22%, до 59,78 $ за барел. И двата бенчмарка доближиха 13-месечни върхове в четвъртък на фона на обстановката в Тексас. Анализаторите пресмятат, че поради студеното време е бил спрян към една трета от добива на Съединени американски щати.

Липсата на търсене от страна на рафинериите в Тексас евентуално ще докара до растеж на запасите от недопечен нефт, макар че производството е лимитирано с 3,5 млн. барела дневно, разясняват от ANZ.

Междувременно Енергийна осведомителна администрация на Съединени американски щати заяви, че запасите на недопечен нефт са паднали с 7,3 млн. барела до 461,8 млн. барела в седмицата до 12 февруари. Това е най-ниското равнище от месец март насам.

В четвъртък Съединени американски щати оповестиха, че са подготвени да договарят с Иран за връщането на двете страни към съглашението от 2015 година, чиято цел е да попречи на Техеран да придобие нуклеарно оръжие.

Макар че размразяването на връзките може да докара до анулация на глобите, наложени от Тръмп, анализаторите не чакат скоро да бъдат отстранени рестриктивните мерки върху износа на нефт от Иран.

„ Пътят ще бъде дълъг “, разяснява Вандара Хари, визирайки опцията за стопляне на връзките сред Вашингтон и Техеран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР