Цените на петрола се понижават за втори пореден ден, след

...
Цените на петрола се понижават за втори пореден ден, след
Коментари Харесай

Петролът поевтинява за втори пореден ден

Цените на петрола се намаляват за втори следващ ден, откакто доларът продължава да нараства на фона на вероятността за повишение на лихвите в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,56 $, или 0,77%, до 62,52 $ за барел, откакто през вчерашния ден бенчамаркът загуби 1,8% от цената си. Американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,48 $, или 0,68%, до 70,56 $ за барел, следвайки загуби от 1,5% в четвъртък.

В сряда Брентът доближи най-високата си цена от април 2019 година, а американският лек недопечен нефт – най-високата от октомври 2018 година

Доларът нараства мощно през последните два дни, откакто Федералният запас на Съединени американски щати разгласи, че планува покачвания на лихвите през 2023 година, което е по-рано от предстоящото от пазарите. Поскъпването на $ прави цените на петрола по-високи за страните с други валути, което подкопава търсенето.

На цените на петрола се отразиха и данните за разпространяването на ковид във Англия, като страната регистрира най-големият брой новозаразени за едно денонощие от 19 февруари насам. Обединеното кралство отсрочи планирането за 21 юни унищожаване на ограничаващите ограничения в страната поради разпространяването на т.нар Делта вид на ковид.

За настройките на пазара способстваха и мнения на договарящи от Иран, съгласно които Техеран и Вашингтон са по-близо до възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година от по всяко време било.

„ Подновените договаряния провокираха опасения, че Съединени американски щати ще отстранен глобите против Иран, което ще докара до наводнение на петролния пазар с нови доставки “, означават от ANZ Research.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР