Цените на петрола се понижават в понеделник сутринта поради сигнали

...
Цените на петрола се понижават в понеделник сутринта поради сигнали
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Спад на икономическата активност в Китай

Цените на петрола се намаляват в понеделник сутринта заради сигнали за продължаващ спад на икономическата интензивност в Китай, обвързван със строгите карантинни ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19.

Индексът на мениджърите по покупки (PMI) за индустриалната промишленост в Китай падна до най-ниското си равнище от юли насам до 49,2 пункта през октомври от 50,1 месец по-рано, заяви Националното статистическо бюро. Стойност на показателя под 50 пункта демонстрира спад на интензивността в бранша. PMI услугите в Китай през октомври паднаха до 48,7 пункта, падайки под 50 пункта за първи път от май.

Към 9:18 часа българско време декемврийските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $1,30 на лондонската фючърсна борса ICE до $94,46 за барел. В петък цената на тези договори спадна с $1,19 (1,2%) до $95,77 за барел. Декемврийските фючърси изтичат при затварянето на пазара в понеделник. По-активно търгуваните януарски договори паднаха с $0,69 (0,74%) до $93,08 за барел.

В същото време цената на декемврийските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се намали с $1,19 до $86,70 за барел. По време на предходната сесия тези договорът поевтиняха с $1,18 (1,3%) до $87,9 за барел.

През миналата седмица Brent нарастна с 2,4%, а WTI - с 3,4%. Пазарът затваря месеца с растеж от съвсем 10% заради решението на ОПЕК + да понижи добива от ноември с 2 милиона барела дневно.

" Цените на петрола евентуално ще се повишат, защото ОПЕК+ понижава производството и ембаргото на Европейски Съюз върху покупките на съветски нефт влиза в действие на 5 декември ", сподели Джеймс Уистлър, ръководещ шеф на Vanir Global Markets в Сингапур, пред Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР