Цените на петрола се понижават и в днешния ден на

...
Цените на петрола се понижават и в днешния ден на
Коментари Харесай

Цената на петрола и днес се понижава, въпреки спада на запасите в САЩ

Цените на петрола се намаляват и в днешния ден на фона на покачване на курса на $ поради упованията, че Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати ще продължи с увеличение на главните лихви, макар скорошните данни, че цените и наемането на работна ръка се охлаждат, написа Ройтерс. По-добрите данни за стопанската система на Китай и намалелите ресурси от суровината в Съединени американски щати не направиха задоволително с цел да окажат поддръжка на цените.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа се намалиха с 80 цента или 0,96 на 100 до 82,32 $ за барел в азиатската търговия.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 69 цента или 0,87 на 100 до 78,47 $, заяви Българска телеграфна агенция.

И двата договора през вчерашния ден изгубиха 2 на 100 от цената им и на най-ниското равнище, откогато ОПЕК+ разгласи изненадващо редуциране на производството на 2 април.

Вчера Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA) разгласи, че запасите от недопечен нефт в страната са се намалили с 4,6 милиона барела предходната седмица, защото работата на рафинериите и износът са нарастнали, до момента в който запасите от бензин скочиха ненадейно заради незадоволителното търсене.

Спадът на запасите от недопечен нефт беше доста по-рязък от оценката на анализаторите за 1,1 милиона барела и оценките на Американския петролен институт късно във вторник за 2,7 милиона барела.

От страна на предлагането, превоза на нефт от западните пристанища на Русия през април евентуално ще нарасне до най-високото си равнище от 2019 година, над 2,4 милиона барела дневно, макар обещанието на Москва да понижи добива, уточни още Ройтерс базирайки се на свои източници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР