Цените на петрола се покачват за втори пореден ден в

...
Цените на петрола се покачват за втори пореден ден в
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за втори пореден ден


Цените на петрола се повишават за втори следващ ден в ранната азиатска търговия, подкрепени от по-силния от упования стопански напредък на Съединени американски щати и очакванията за бързо възобновяване на търсенето в Китай, защото случаите на КОВИД-19, както и смъртните случаи от заболяването паднаха от пиковите си равнища достигнати през миналия месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море нарастнаха с 30 цента, или 0,34 на 100, до 87,77 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се увеличи с 34 цента до 81,35 $ за барел, което е растеж от 0,42 на 100. И двата договора набъбнаха с повече от 1 на 100 през вчерашния ден.

В понеделник формалните данни демонстрираха, че стопанската система на Съединени американски щати е повишена с 2,9 на 100, което беше с 0,1 процентни пункта над упованията на пазара. Междувременно управляващите в Китай обявиха, че броят на заболелите е намалял със 72 на 100, а смъртните случаи в болничните заведения са се намалили със 79 на 100, което подхранва оптимизма за бързо възобновяване на търсенето в най-големия вносител на суровината в света.

Очаква св другата седмица на своя среща министрите на страните от петролния картел ОПЕК да заседават във връзка с квотите за рандеман на суровината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР