Цените на петрола се покачват в сряда на фона на

...
Цените на петрола се покачват в сряда на фона на
Коментари Харесай

Цената на петрола се доближава към $115 за барел

Цените на петрола се повишават в сряда на фона на данните за доста по-малкото от предстоящото нарастване на запасите в Съединени американски щати.

Данните на Американския петролен институт (API) демонстрират повишение на стоковите запаси от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 20 май, с 567 000 барела. Официалните данни за енергийните запаси на страната ще бъдат оповестени от Министерството на енергетиката по-късно в сряда.

Към 9:10 часа българско време петролът вид Brent на лондонската борса ICE Futures се търгува по $114,25 за барел, което е $0,69 по-високо от цената при затваряне на предходната сесия. Във вторник тези контракти нарастнаха с $0,14 до $113,56 за барел.

Цената на юлските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) доближи към същия миг $110,57 за барел, което е $0,80 по-скъпо от крайната стойност на миналата сесия. Във вторник цената на тези договори падна с $0,52, до $109,77 за барел.

Петролът марка WTI поевтиня през вчерашния ден, откакто Министерството на енергетиката на Съединени американски щати разгласи желанието си да продаде още 40,1 милиона барела нефт от Стратегическия петролен запас (SPR).

В центъра на вниманието на търговците е продължаващата полемика в Европейския съюз по въпроса за налагането на ембарго върху съветския нефт. По-рано Financial Times писа, че министър председателят Виктор Орбан счита за контра продуктивно разискването на петролно ембарго против Русия на равнище водачи на Европейски Съюз, защото към момента няма консенсус по тези ограничения.

" Вероятността за съглашение за европейски наказания против съветския петролен бранш продължава да понижава ", отбелязва изследването на ANZ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР