Цените на петрола се покачват в четвъртък сутринта след спада

...
Цените на петрола се покачват в четвъртък сутринта след спада
Коментари Харесай

Цените на петрола се покачват след вчерашния спад

Цените на петрола се повишават в четвъртък сутринта след спада предния ден, породен от данните за растежа на комерсиалните ресурси от суровината в Съединени американски щати.

Юлските фючърси за европейския пример Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:10 часа българско се търгуват по $77,24 за барел, което е с $0,83 повече от цената при затваряне на миналата сесия. В сряда тези контракти поевтиняха с $1,03 (1,3%) до $76,41 за барел.

Цената на юнските фючърси за американския вид WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се увеличи с $0,59, до $73,15 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези договори се намали с $1,15 (1,6%) до $72,56 за барел.

Както стана известно в сряда от седмичния отчет на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, комерсиалните ресурси от нефт в Съединените щати са се нараснали с 2,95 милиона барела предходната седмица. Експертите чакаха спад от 2,5 милиона барела. Покачването е първото от последните четири седмици.

Междувременно стоковите запаси от бензин са намалели с 3,17 млн. барела, а от дестилатите - с 4,17 млн. барела. Анализаторите предвидиха спад на първия индикатор с 1,5 милиона барела, а на втория - с 1 милион барела.

Докладът на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати уточни спад в износа на фона на понижаване на ценовата награда на Brent по отношение на WTI, заради което всичките 3 милиона барела нефт, освободени от стратегическия запас, бяха отразени в комерсиалните ресурси, сподели Трой Винсент, старши анализатор в DTN.

Междувременно забележителен спад в запасите от петролни артикули се дължи на мощното вътрешно търсене и 8,5% нарастване на износа на рафинирани артикули предходната седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР