Цените на петрола се покачват с над 1% по време

...
Цените на петрола се покачват с над 1% по време
Коментари Харесай

Цената на петрола отново расте след силния вчерашен спад

Цените на петрола се повишават с над 1% по време на търговията в петък сутринта след мощен спад в хода на вчерашната сесия.

Към 9:14 часа българско време септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по 105,13 $ за барел, което е с 1,27 $ по-високо от цената при затваряне на миналата сесия. В хода на сесията в четвъртък тези договори поевтиняха с $3,06 (2,86%), до $103,86 за барел.

Цената на септемврийските фючърсите за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 97,61 $ за барел, което е с 1,26 $ повече от крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара в четвъртък цената на тези контракти се намали с $3,53 (3,5%) до $96,35 за барел.

Натиск върху котировките през последната сесия оказаха отслабването на търсенето в Съединените щати и ускоряването на доставките от Либия.

" При 8,52 милиона барела дневно търсенето в Съединени американски щати е най-ниското за настоящото време на годината от 2008 година насам, защото високите цени на бензина оказват напън върху купувачите ", пишат анализаторите на ANZ.

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард сподели през вчерашния ден, че потребителските цени в еврозоната ще останат високи за известно време заради непрекъснато покачващите се цени на силата. Междувременно тя означи, че при липса на нови проблеми цената на енергоносителите би трябвало да се стабилизира.

Страховете за криза в международната стопанска система намалиха цените на петрола Брент със 7% през юли. Анализатори считат, че котировките ще паднат с още няколко $ и ще останат на това равнище до края на 2022 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР