Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в Азия

...
Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в Азия
Коментари Харесай

Цената на петрола се покачи в ранната търговия


Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в Азия през днешния ден поради отслабването на $ и заради опасения в проблеми с доставките предвид на влизането в действие през декември на оповестеното от Европейски Съюз ембарго върху вноса на съветски нефт на територията на съюза, въпреки и с известни изключения, заяви Си Ен Би Си.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, нарастнаха с 1,15 $, или 1,3 на 100 до 92,50 $ за барел, осведоми Българска телеграфна агенция.

Американският лек недопечен нефт добави 1,05 $ или 1,2 на 100 до 86,16 $ за барел.

И двата сорта изгубиха предходната седмица по към 1 на 100 цената си заради страхове, че предстоящото следващо покачване на лихвите от страна на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати тази седмица ще забави още повече растежа на международната стопанска система.

 

Известна вяра за нов растеж на търсенето дава облекчаването на коронавирус рестриктивните мерки в 21-милионния югозападен китайски град Чънду.

Въпреки опасенията за бъдещето на международната стопанска система основният изпълнителен шеф на Кувейтската петролна корпорация заяви през вчерашния ден, че към този момент няма спад на поръчките и Кувейт продължава да добива и продава нефт в сходство с квотата си от 2,8 милиона барела на ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР