Цените на петрола се покачиха, макар и минимално, в днешната

...
Цените на петрола се покачиха, макар и минимално, в днешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се покачиха под натиска на опасения за доставките

Цените на петрола се повишиха, въпреки и минимално, в днешната търговия под натиска на опасенията, че през последното тримесечие на годината може да се стигне до дефицит поради продължаващите ограничавания на добивите и износа от страна на Русия и Саудитска Арабия, съобщи Ройтерс. Напрежение основават и прогнозите, че търсенето на нефт в Китай последователно ще се възвърне.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 5 цента или 0,1 на 100 до 93,98 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт нарастна с 15 цента или 0,2 на 100 до 90,92 $ за барел.

" Политиката за стимулиране на икомиката в Китай, постоянните данни за стопанската система в Съединени американски щати и продължаващото понижаване на добивите от страна на някои членки на ОПЕК+ поддържат " бичите " настроения на петролните пазари ", споделя анализаторът в " Си Ем Си маркетс " (CMC Markets) Тина Тън.

Цените на сортовете Брент и американски лек порастват от три седмици насам и доближават най-високите си равнища от ноември м.г. И двата сорта вървят към най-голямото си покачване за тримесечие от началото на съветската инвазия в Украйна. Принос за това имат както пониженията на износа от страна на Русия и Саудитска Арабия, по този начин и нарасналото произвеждане в китайските рафинерии, залагащи на износа на пререботени артикули с висок марж на облагата.

Свиването на производството от страна на Рияд стабилизира пазара през юли, само че е на път да породи недостиг от 2 милиона барела на ден през четвъртото тримесечие, съгласно анализатори от Ей Ен Зет (ANZ).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР