Цените на петрола са относително стабилни в сряда сутринта преди

...
Цените на петрола са относително стабилни в сряда сутринта преди
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent отново надхвърли $85 за барел

Цените на петрола са релативно постоянни в сряда сутринта преди публикуването на данни за динамичността на енергийните ресурси в Съединени американски щати през миналата седмица, както и на мартенския отчет за инфлацията в страната.

Към 9:30часа българско време юнските фючърси за европейския вид Brent поевтиняха с $0,03 на лондонската борса ICE Futures, до $85,58 за барел. Във вторник цената на тези контракти се увеличи с $1,43 (1,7%) до $85,61 за барел.

Майските фючърси за американския пример WTI в това време при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват с с $0,11 по-малко - по $81,42 за барел. По време на предходната сесия тези договори нарастнаха с $1,79 (2,2%) до $81,53 за барел.

" Неотдавнашното решение на ОПЕК+ да понижи производството продължава да поддържа петролния пазар ", сподели Уорън Патерсън, който дава отговор за тактиката на петролния пазар в ING Groep NV.

" В момента обаче цялото внимание на търговците е ориентирано към данните за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати и по-високата от предстоящата инфлация ще се отрази отрицателно на рисковите активи ", цитира Bloomberg думите на Патерсън.

Министерството на труда на Съединени американски щати ще оповести тези данни по-късно в сряда. Експерти, интервюирани от Trading Economics, осреднено предвиждат закъснение на инфлацията в страната през март до 5,2% на годишна база от 6% през февруари.

Вниманието на пазара е ориентирано и към отчета на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за положението стоковите енергийни ресурси в страната за седмицата, завършила на 7 април, който ще бъде оповестен през днешния ден след обед.

Според данни на Американския петролен институт (API), оповестени в нощта на вторник против сряда, комерсиалните петролните запаси в Съединени американски щати са се нараснали с 377 хиляди барела предходната седмица след спад с 4,3 млн. барела седмица по-рано. Експерти, интервюирани от Trading Economics, чакаха приблизително нарастване на запасите от 1,3 милиона барела.

Запасите в терминала в Кушинг, където се съхранява търгувания от Nymex нефт, са намалели с 1,4 милиона барела, демонстрират данни на API. Ако тази оценка бъде доказана от публични данни, намаляването на запасите в Кушинг ще бъде записано за шеста поредна седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР