Цените на петрола са на червено за втори пореден ден

...
Цените на петрола са на червено за втори пореден ден
Коментари Харесай

Цените на петрола са на червено заради ръста на заразените с COVID-19 в Индия

Цените на петрола са на алено за втори следващ ден на фона на опасенията, че възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в Индия  ще докара до спад на търсенето на гориво във третия максимален вносител в света, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,43 $, или 0,65%, до 66,14 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,42 $, или 0,67%, до 62,25 $ за барел.

„ Индия е водещ консуматор на нефт, тъй че възходящия брой на случаите и новите ограничаващи ограничения там ще подкопаят вероятностите за търсене “, разяснява Равиндра Рао от Kotak Securities.

Днес индия заяви за 2023 смъртни случая и 295 000 новозаразени за едно денонощие.

На пазарите се отрази и отчета на Американския петролен институт (API), съгласно които запасите от недопечен нефт и дестилати в Съединени американски щати са нарастнали през седмицата, завършила на 16 април. Запасите от недопечен нефт са се нараснали с 436 хиляди барела, до момента в който анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад 3 млн. барела.

По-късно през днешния ден Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати ще разгласява формалните данни за американските ресурси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР