Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия

...
Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в очакване на срещата на ОПЕК+

Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия през днешния ден, удължавайки растежа си от през вчерашния ден, достигнал 3 на 100, в очакване на срещата на ОПЕК+ по-късно през днешния ден, най-която страните производителки ще обсъдят намаляването на производството, с цел да бъде подсилен пазарът, заяви Си Ен Би Си.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през ноември се повишиха с 11 цента до 91,91 $ за барел, откакто през вчерашния ден записаха растеж от 2,94 $. Американският лек недопечен нефт с доставка през ноември добави 5 цента до 86,57 $ за барел след растеж от 2,89 $ в предходната сесия.

Източници от ОПЕК+ са съобщили за Ройтерс, че на срещата си в сряда организацията ще разиска понижаване на добива с до 2 милиона барела, с цел да поддържа цените.

Това ще бъде второто стесняване да производството за месец, откакто през септември групата контракти редуциране на добива със 100 000 $, и най-голямото от април 2020 година, когато потреблението се сви внезапно под ударите на почналата пандемия.

Преди началото на срещата Съединени американски щати приканиха производителите да не понижават прекомерно внезапно добивите.

Каквото и стесняване на производството да разгласят от ОПЕК+, то не би се отразило значително на пазарите, защото доста членки на групата от дълго време добиват под позволените им квоти, сочат анализатори.

През август, да вземем за пример, добивът е бил с 3,58 милиона барела под позволените равнища.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР