Цените на петрола продължават да вървят надолу, като търговията беше

...
Цените на петрола продължават да вървят надолу, като търговията беше
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да вървят надолу

Цените на петрола не престават да вървят надолу, като търговията беше волатилна в по-ранните часове на азиатската сесия в четвъртък, оповестява Ройтерс, представена от investor.bg.

Фючърсите върху американския недопечен нефт WTI с доставка през август поевтиняват с минималните 0,07% до 68,71 $ за барел. Понижението при сорта Брент е с 0,23% до 72,73 $ за барел.

И двата най-търгувани типа нефт нарастнаха с по към 1% в сряда, откакто Администрацията за енергийна информация разгласи, че запасите от бензин в Съединени американски щати се намаляват дружно със запасите от дестилатни горива. Расте търсенето и на моторни горива.

Производството на нефт в Съединени американски щати е достигнало рекордните 11 млн. барела дневно, като единствено от ноември насам повишаването е с 1 млн. барела с помощта на бързото нарастване на добива на шистов нефт.

Запасите от бензин в Съединени американски щати регистрираха спад от 3,2 млн. барела през предходната седмица, до момента в който запасите от дестилати, които включват дизелово и отоплително гориво, са намалели с 371 хиляди барела.

Проучване на Ройтерс, направено преди издание на данните, предвиждаше, че запасите от бензин ще останат без смяна, а тези от дестилати ще се покачат с 900 хиляди барела. Резервите от недопечен нефт в Съединени американски щати през предходната седмица пък набъбнаха с 5,8 млн. лева спрямо прогноза за спад с 3,6 млн. барела.

По време на среща в сряда на членовете на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и други производители отвън картела стана ясно, че съглашението за ограничение на доставките не се съблюдава прецизно, което значи, че на пазара има повече нефт.

Петролът поевтинява през последната седмица, защото Саудитска Арабия и други страни членки на ОПЕК и Русия усилиха производството си, до момента в който в това време спиранията на доставките от други точки на света понижиха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР