Цените на петрола продължават да се покачват в четвъртък сутринта,

...
Цените на петрола продължават да се покачват в четвъртък сутринта,
Коментари Харесай

Цената на петрола достигна $124 за барел

Цените на петрола не престават да се повишават в четвъртък сутринта, откакто се покачиха до най-високите равнища за три месеца предходния ден, а в първите часове тъговията котировките Brent дори надвишиха $124 за барел. Пазарът проучва статистически данни за размера на запасите от суровината в Съединени американски щати и резултатите във външната търговия на Китай за май.

Към 9:12 ч. българско време августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се овишиха $0,03 до $123,61 за барел. В сряда Brent нарастна с $3,01 до $123,58 за барел.

Цената на юлските фючърси за американския пример WTI ри електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX) в това време спадна с $0,11, до $122,00 за барел. През миналата сесия тези контаракти нарастнаха с 2,7 $ (2,3%) до 122,11 $ за барел.

Износът на Китай е скочил с 16,9% на годишна база предишния месец, което е най-бързият ритъм от януари, демонстрират митническите данни на Пекин. В същото време анализаторите чакаха по-скромно нарастване - с 8%, написа Trading Economics.

Китайският експорт набъбна доста на фона на премахването на коронавирус рестриктивните мерки в страната, което разреши на заводите да възобновят работата си, сподели Стефан Инес, специалист в SPI Asset Management. Това може да демонстрира и по-нататъшно повишаване на търсенето на енергийни запаси.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати разгласи в сряда нарастване на стоковите петролни ресурси в страната предходната седмица с 2,02 милиона барела - до 416,76 милиона барела. Търговските запаси от бензин обаче понижават с 812 хиляди барела и възлизат на 218,18 милиона барела.

Спадът на запасите от бензин е разследване от началото на автомобилния сезон в Съединени американски щати, когато търсенето на гориво е обичайно високо. Според анализатори на ANZ, основани на данни на Министерството на енергетиката, търсенето на петролни артикули в Съединени американски щати е към 19,5 милиона барела дневно, а единствено на бензин - 8,98 милиона барела дневно.

" Пазарът на нефт е малко евентуално да види спад през идващите месеци, защото търсенето на бензин ще нараства единствено заради сезона на пътуванията ", сподели Уорън Патерсън, началник на проучването на стоките в ING.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР