Цените на петрола продължават да се покачват слабо във вторник

...
Цените на петрола продължават да се покачват слабо във вторник
Коментари Харесай

Петролът: Опасения за търсенето и застой по ядрената сделка с Иран

Цените на петрола не престават да се повишават едва във вторник сутринта, откакто се покачиха предходния ден. Ядрената договорка с Иран още веднъж влиза в задънена улица.

От друга страна напън върху пазара оказват от продължаващите страхове за понижаване на търсенето заради строгите карантинни ограничавания в Китай. Междувременно Европейският съюз приготвя проект за понижаване на потреблението на сила на фона на намаляващите доставки на газ от Русия.

" Не считаме, че можем да чакаме стабилно рали на пазара в близко бъдеще. Забвянето на растежа във всички съществени иккномически блока приказва в интерес на отслабването на търсенето на нефт. Особен принос в това отношение има Китай ", се споделя в експертния обзор на Morgan Stanley, представен от Bloomberg.

Цената на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:25 часа българско време е 94,37 $ за барел, което е с 0,37 $ по-скъпо от затварянето на миналата сесия. В резултат на търговията в понеделник тези договори нарастнаха с $1,16 (1,3%) до $94 за барел.

В същото време октомврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг се търгуват по 88,13 $ за барел, което е с 0,35 $ повече от крайната цена на миналата сесия. До затварянето на пазара предходния ден цената на тези договори се увеличи с $0,99 (1,1%) до $87,78 за барел.

Съединени американски щати потвърдиха в понеделник, че не виждат опция скоро да реализират съглашение за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние във връзка с нуклеарната договорка с Иран. Държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че счита възобновяване на съглашението JCPOA в близко бъдеще за малко евентуално заради позицията на Техеран. Миналата събота Германия, Франция и Обединеното кралство показаха " съществени подозрения " по отношение на искреността на Иран в устрема си да възобнови JCPOA и предизвестиха, че позицията на страната заплашва вероятностите за договорка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР