Цените на петрола продължават да се покачват и в сряда

...
Цените на петрола продължават да се покачват и в сряда
Коментари Харесай

Петролът поскъпва. В САЩ се разбраха за $2 трилиона икономически стимули

Цените на петрола не престават да се повишават и в сряда след новината, че сенаторите демократи и администрацията на Доналд Тръмп реализираха съглашение за пакет от ограничения в размер на 2 трилиона $ за стопански тласъци поради пандемията от COVID-19. Според вестник The ​​Washington Post, това съглашение може да улесни бързото приемане на законопроекта от двете покои на Конгреса на Съединени американски щати.

Майските фючърси за недопечен нефт вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон през днешния ден сутринта нарастнаха до 28,01 $ за барел, което е с $0,86 (3,17%) по-високо от цената при затваряне на предходната сесия. В хода на търговията във вторник не се повишиха с 0,4% до $27,15 за барел.

Аналогичните договори за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се покачиха с 91 цента (3.79%) до Щатски долар 24,92 за барел. При закриването на сесията във вторник цената им се повиши до $24,01 за барел

Освен това в сряда пазарните участници чакат публикуването на формалните данни на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за положението на стоковите запаси от нефт и горива в страната.

Във вторник Американският институт за нефт (API) заяви, че запасите от петрол през предходната седмица понижават с 1,35 милиона барела, на бензинът - с 2,6 милиона барела,а на дестилатите - с 1,9 милиона барела.

От своя страна интервюираните от S&P Global Platts специалисти предвиждат нарастване на запасите от недопечен нефт с 2,5 милиона барела и понижаване на запасите на бензин и дестилати надлежно с 2,4 милиона и 1,6 милиона барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР