Цените на петрола продължават да падат и в сряда, очаквайки

...
Цените на петрола продължават да падат и в сряда, очаквайки
Коментари Харесай

Петролът пада в очакване на по-високите лихви в САЩ

Цените на петрола не престават да падат и в сряда, очаквайки Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи още главните лихви. Възходящият лихвен цикъл заплашва икономическия напредък, а от там и потреблението на гориво в най-голямата стопанска система в света, написа Reuters.

Фючърсите на вид Брент с доставка през паднаха с 0.5% до 82.82 $ за барел, откакто записаха спад от 1.2% във вторник. Американският лек недопечен нефт (WTI) за април поевтиня с 0.6% до 76.15 $ за барел.

Фед ще разгласява в сряда протокола от последната си среща, което ще даде на търговците визия какъв брой високи лихви проектират чиновниците на централната банка. Последните данни демонстрират по-силни от предстоящите цифри за американската претовареност и потребителските цени.

По-високите лихвени проценти са склонни да поддържат $, което прави петрола, деноминиран в $, по-скъп за притежателите на други валути.

Други стопански отчети от Съединени американски щати, най-големият консуматор на нефт в света, обаче демонстрираха някои тревожни знаци. Продажбите на съществуващи домове паднаха през януари до най-ниското им от октомври 2010 година, което е 12-ият месечен спад и е най-дългата серия от 1999 година

Нарастващите рецесионни опасения поддържат капака на цените на петрола, само че пазарът е внимателно оптимистичен по отношение на възобновяване на търсенето в Китай, изключително на бензин и реактивното гориво “, съобщи ръководителят на Vortexa на APAC Serina Huang.

Предварително изследване на анализаторите на Reuters във вторник сподели и нарастване на суровите ресурси на Съединени американски щати, изострящи терзанията за търсенето.

Очакванията за по-строги световни доставки и възходящото търсене от Китай се насочиха към общата уязвимост на цените. Анализаторите чакат вносът на нефт в Китай да доближи рекордно високо през 2023 година, с цел да отговори на увеличеното търсене на транспортно гориво и защото новите рафинерии влизат в поток.

Това идва, защото Китай чака пазарът на туризъм да процъфтява тази година, като се стартира с претрупан и здрав летен сезон за пътешестване, защото пътешествениците се стичат до дестинации за почивка, откакто държавното управление завърши политиката си за нулев Коронавирус, която държa хората по домовете съвсем три години.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР